Studievalg Danmark
BOOK SAMTALE
Tal med en vejleder

Hvad kan jeg blive?

BOOK SAMTALE

Hvem er Studievalg Danmark?

“Jeg gik fra ikke at have nogen anelse til at få et overblik og føle, at jeg har flere muligheder, end jeg selv havde opdaget” – Mathilde, 20 år

Studievalg Danmark består af syv centre og et sekretariat. Vi er omkring 85 ansatte, og størstedelen er studie- og karrierevejledere. 

Studievalgs kerneopgave er at vejlede om videregående uddannelse, erhvervsuddannelse, karriere samt efter- og videreuddannelse.

Vi vejleder gratis, uvildigt og uafhængigt i hele landet. Vejledningen tilbydes både i form af fysiske møder, online og pr. telefon. Formålet med vores vejledning er, at vejledningssøgende opnår lyst, mod og nysgerrighed til at udforske og håndtere overgange og valg af uddannelse og karriere gennem hele livet.

Book

Hos Studievalg Danmark

Vi vejleder alle, der er på vej mod videregående uddannelse, erhvervsuddannelse eller efter- og videreuddannelse. 

Vores største målgruppe er unge, der er i gang med eller har afsluttet en ungdomsuddannelse, men vi vejleder også studerende på de videregående uddannelser, voksne på eller uden for arbejdsmarkedet samt voksne, der ønsker karriereskifte eller efter- og videreuddannelse. Vi vejleder også personer med udenlandske eksaminer, der ønsker at studere i Danmark.

 

“Jeg havde en masse tanker og ideer om min fremtid, men havde svært ved at finde rundt i det hele. At tale med en vejleder gav både overblik og lidt mere ro i maven.”
- Sofie, 22 år

Kort fortalt vejleder vi om videregående uddannelse og erhvervsuddannelse samt efter- og videreuddannelse. Vi vejleder om selve valgprocessen, med alt hvad den kan indeholde af tvivl, usikkerhed og ønsker om overblik. Det kan også være konkrete spørgsmål om f.eks. SU, optagelse, supplering af fag, adgangskrav mv.

Alle emner om uddannelse er vigtige og velkomne, store som små. Det er også helt okay at komme til os og sige: “Jeg aner ikke, hvad jeg vil”. Det centrale er nemlig at afklare ønsker, tanker, mål og muligheder. Refleksioner er vigtige elementer i vejledningen og vigtige for udbyttet. Vejlederne har fokus på at se muligheder og alternative veje. Vi kan vejlede til at perspektivere forskellige overvejelser og lægge planer.

Nogen gange giver det mening, at du sidder fysisk sammen med en vejleder, så I sammen kan snakke om din tvivl, dine ønsker, drømme mv. Andre gange er det mere oplagt at vende tingene pr. telefon eller online via Zoom. Det er helt op til dig, hvordan du ønsker at få vejledning.

På vores bookingside vælger du, hvor og hvordan du ønsker vejledning. Vi tilbyder vejledning fysisk mange steder i landet samt online og pr. telefon.

Hvis du er elev på en ungdomsuddannelse, kan du benytte vores vejledning på din skole.

Vi er kun et opkald eller en mail væk – og vi glæder os til at høre fra dig.

På Facebook og Instagram holder vi dig opdateret med vigtige frister og den nyeste viden om uddannelse og optagelse.

Du kan orientere dig om vores gratis arrangementer, der kan indeholde emner som uddannelse i udlandet, frivilligt arbejde, ansøgning og optagelse samt meget andet. Du kan følge elever fra uddannelser i hele landet, se hvad der sker i uddannelsesverdenen og få inspiration til DIT uddannelsesvalg.  Vi fortæller også om Studiepraktik og Åbent Hus i hele landet samt andre relevante aktiviteter, der f.eks. kan give inspiration til dit sabbatår.

Vi tilbyder en række arrangementer, hvor vi holder oplæg om bl.a. optagelse.dk, motiveret ansøgning, studieskift og uddannelse i udlandet mv. Nogle af dem er online, mens andre er med fysisk fremmøde.

Uanset om du er tilknyttet en ungdomsuddannelse, holder sabbat eller andet, er du meget velkommen til arrangementerne.

Husk tilmelding. 

Arrangementer

Her finder du svar på mange flere af de ofte stillede spørgsmål om "hvem, hvad og hvor" om vejledning hos Studievalg Danmark.

FAQ

"Vejledningen var en god øjenåbner. Det har hjulpet mig med at tænke anderledes og mere konstruktivt." - Eda, 18 år
VEJLEDNING

Studievalg Danmark på ungdomsuddannelserne

Når du går på en ungdomsuddannelse, møder du studie- og karrierevejledere fra Studievalg Danmark. Her tilbyder vi både individuel vejledning og kollektive arrangementer.

På ungdomsuddannelserne
VEJLEDNING

Telefon- og online vejledning

Du booker telefon- og online vejledning på vores bookingside.

Søger du kontaktoplysninger til en bestemt ansat? Så finder du dem her.

BOOK SAMTALE

Studievalg Danmark - Video

Inspiration

Tilmeld dig Studievalg Danmarks nyhedssms

Du modtager information, inspiration og tilbud om vejledning ca. 4-6 gange om året.

Tilmeld

Inspiration