Vejledning hos os

  • >
    Dit Studievalg

Hvem er Studievalg Danmark?

“Jeg gik fra ikke at have nogen anelse til at få et overblik og føle, at jeg har flere muligheder, end jeg selv havde opdaget”
– Mathilde, 20 år

Studievalg Danmark består af syv vejledningscentre fordelt i hele landet. Vi er omkring 80 studie- og karrierevejledere samt ledelse og sekretariat. Vi vejleder om videregående uddannelse, erhvervsuddannelse, karriere samt efter- og videreuddannelse.

Vi vejleder gratis, uvildigt og uafhængigt i hele landet. Vejledningen tilbydes både i form af fysiske møder, online og pr. telefon. Formålet med vores vejledning er, at vejledningssøgende opnår lyst, mod og nysgerrighed til at udforske og håndtere overgange og valg af uddannelse og karriere gennem hele livet.

Hvem kan få vejledning?

Vi vejleder alle, der er på vej mod videregående uddannelse eller erhvervsuddannelse.

Vores største målgruppe er unge, der er i gang med eller har afsluttet en ungdomsuddannelse, men vi vejleder også studerende på de videregående uddannelser, voksne på eller uden for arbejdsmarkedet samt voksne, der ønsker karriereskifte eller efter- og videreuddannelse. Vi vejleder også personer med udenlandske eksaminer, der ønsker at studere i Danmark.

Hvad vejleder vi om?

Kort fortalt vejleder vi om videregående uddannelse og erhvervsuddannelse samt efter- og videreuddannelse. Vi vejleder om selve valgprocessen, med alt hvad den kan indeholde af tvivl, usikkerhed og ønsker om overblik. Det kan også være konkrete spørgsmål om f.eks. SU, optagelse, supplering af fag, adgangskrav mv.

Alle emner om uddannelse er vigtige og velkomne, store som små. Det er også helt okay at komme til os og sige: “Jeg aner ikke, hvad jeg vil”. Det centrale er nemlig at afklare ønsker, tanker, mål og muligheder. Refleksioner er vigtige elementer i vejledningen og vigtige for udbyttet. Vejlederne har fokus på at se muligheder og alternative veje. Vi kan vejlede til at perspektivere forskellige overvejelser og lægge planer.

Hvor og hvordan kan jeg få vejledning?

På vores bookingside vælger du, hvor og hvordan du ønsker vejledning. Vi tilbyder vejledning fysisk mange steder i landet samt online og pr. telefon.

Nogen gange giver det mening, at du sidder fysisk sammen med en vejleder, så I sammen kan snakke om din tvivl, ønsker, drømme mv. Andre gange er det mere oplagt at vende tingere pr. telefon eller online via Zoom. Det er helt op til dig, hvordan du ønsker at få vejledning.

Vi er kun et opkald eller en mail væk – og vi glæder os til at høre fra dig.

Tag fat i os her

Studievalg Danmark på sociale medier

På Facebook og Instagram holder vi dig opdateret med vigtige frister og den nyeste viden om uddannelse og optagelse.

Du kan orientere dig om vores gratis arrangementer, der kan indeholde emner som uddannelse i udlandet, frivilligt arbejde, ansøgning og optagelse samt meget andet. Du kan følge elever fra uddannelser i hele landet, se hvad der sker i uddannelsesverdenen og få inspiration til DIT uddannelsesvalg.  Vi fortæller også om Studiepraktik og Åbent Hus i hele landet samt andre relevante aktiviteter, der f.eks. kan give inspiration til dit sabbatår.

Studievalg Danmarks arrangementer

Vi tilbyder en række arrangementer, hvor vi holder oplæg om bl.a. optagelse.dk, motiveret ansøgning, studieskift og uddannelse i udlandet mv. Nogle af dem er online, mens andre er med fysisk fremmøde.

Uanset om du er tilknyttet en ungdomsuddannelse, holder sabbat eller andet, er du meget velkommen til arrangementerne.

Husk tilmelding!

Se vores arrangementer her.

Telefon- og zoomvejledning

Du finder vores kontaktoplysninger her.

Du booker telefon- og zoomvejledning på vores bookingside, som du kommer til ved at klikke i øverste højre hjørne.

Studievalg Danmark på ungdomsuddannelserne

Når du går på en ungdomsuddannelse, møder du studie- og karrierevejledere fra Studievalg Danmark. Her tilbyder vi både individuel vejledning og kollektive arrangementer.

Studievalg på ungdomsuddannelserne