Vejledning hos os

  • >
    Dit Studievalg

Hvem er Studievalg Danmark?

“Jeg gik fra ikke at have nogen anelse til at få et overblik og føle, at jeg har flere muligheder, end jeg selv havde opdaget”
– Mathilde, 20 år

Studievalg Danmark er fællesbetegnelsen for syv vejledningscentre fordelt i hele landet. Vi er ca. 80 studie- og karrierevejledere samt ledelse og sekretariat. Vi vejleder om videregående uddannelse, erhvervsuddannelse, karriere samt efter- og videreuddannelse. Vi vejleder gratis, uvildig og uafhængig i hele landet. Når vi vejleder, er formålet, at vejledningssøgende opnår lyst, mod og nysgerrighed til at udforske og håndtere overgange og valg af videregående uddannelse og karriere gennem hele livet.

Hvem kan få vejledning?

Vi vejleder alle, der er på vej mod videregående uddannelse eller erhvervsuddannelse. Vores største målgruppe er unge, der er i gang med eller har afsluttet en ungdomsuddannelse, men vi vejleder også studerende på de videregående uddannelser, voksne på eller uden for arbejdsmarkedet samt voksne, der ønsker karriereskifte eller efter- og videreuddannelse. Vi vejleder også personer med udenlandske eksaminer, der ønsker at studere i Danmark.

Hvad vejleder vi om?

Kort fortalt vejleder vi om videregående uddannelse og erhvervsuddannelse samt efter- og videreuddannelse. Vi vejleder om selve valgprocessen, med alt hvad den kan indeholde af tvivl, usikkerhed og ønsker om overblik. Det kan også være konkrete spørgsmål om f.eks. SU, optagelse, supplering af fag, adgangskrav mv.

Alle emner om uddannelse er vigtige og velkomne, store som små. Det er også helt okay at komme og sige “jeg aner ikke, hvad jeg vil”. Det centrale er nemlig at afklare ønsker, tanker, mål og muligheder. Refleksioner er vigtige elementer i vejledningen og vigtige for udbyttet. Vejlederne har fokus på at se muligheder og alternative veje. Vi kan vejlede til at perspektivere forskellige overvejelser og lægge planer.

Hvor og hvordan kan jeg få vejledning?

På vores bookingside vælger du, hvor og hvordan du ønsker vejledning. Vi tilbyder vejledning fysisk mange steder i landet samt online eller på telefon. Det er helt op til dig, hvordan du ønsker at få vejledning.

Vi er kun et opkald eller en mail væk. Tag fat i os her

Studievalg Danmark på sociale medier

På Facebook og Instagram holder vi dig opdateret med vigtige frister og den nyeste viden om uddannelse og optagelse.

Vi fortæller om vores gratis arrangementer. Du kan følge elever fra uddannelser i hele landet, se hvad der sker i uddannelsesverdenen og få inspiration til DIT uddannelsesvalg.  Vi fortæller også om åbent hus i hele landet og giver inspiration til dine sabbatår.

Studievalg Danmarks arrangementer

Vi tilbyder en række arrangementer, hvor vi holder oplæg om bl.a. optagelse.dk, motiveret ansøgning, studieskift og uddannelse i udlandet mv. Nogle af dem er online andre er med fysisk fremøde.

Uanset om du er tilknyttet en ungdomsuddannelse, holder sabbat eller andet, er du meget velkommen.

Husk tilmelding!

Se vores arrangementer her.

Telefon- og zoomvejledning

Du finder vores kontaktoplysninger her.

Du booker telefon- og zoomvejledning på bookingsiden, som du kommer til ved at klikke i øverste højre hjørne.

Vi vejleder også på ungdomsuddannelserne

Når du går på en ungdomsuddannelse, møder du studie- og karrierevejledere fra Studievalg Danmark. Her tilbyder vi både individuel vejledning og kollektive arrangementer.

Studievalg på ungdomsuddannelserne