Studievalg Danmark - Kvote 2
Studievalg Danmark
BOOK SAMTALE
Vi holder lukket torsdag den 9. maj grundet Kristi Himmelfart. Ring til os mandag-torsdag kl. 9.00-12.00 på 33332000

Kvote 2 er en rodebutik!

Men det kan være vejen til optagelse på en videregående uddannelse, hvis du er i tvivl om dit gennemsnit er højt nok til kvote 1. I kvote 2 vurderes du nemlig på mere end bare dit snit. Hvis dit snit er tæt på sidste års adgangskvotient, både over og under, kan det være en fordel at søg i kvote 2. 

Husk at undersøge om du opfylder ALLE adgangskrav. Både de generelle, specifikke og lokale adgangskrav Det gælder i kvote 1 OG 2. 

Hvad der bliver kigget på i kvote 2 afhænger af uddannelsen og institutionen. Måske kigger de på erhvervserfaring, karakter fra specifikke adgangskrav, en motiveret ansøgning eller frivilligt arbejde. Måske skal du til en optagelsesprøve. Det er en vigtigt, at besøge deres hjemmesider for at få indblik i de specifikke kriterier. 

Hvor og hvornår skal jeg søge?

Fristen er den 15. marts kl. 12.00.

Du søger ind på optagelse.dk, der åbner 1. februar. 

Søger du i kvote 2, bliver din ansøgning automatisk vurderet i kvote 1 først. Men ikke omvendt. 

Søger du optagelse på baggrund af andet end en dansk gymnasial eksamen, skal du altid søge i kvote 2. 

Nogle uddannelser optager faktisk kun via kvote 2. De har typisk en optagelsesprøve. 

optagelse.dk

Knæk koden til kvote 2

1. Følg dine interesser og superkræfter

Jo mere du udforsker dine interesser og får sat ord på dine styrker – jo bedre et valg kan du træffe.

2. Brug tiden op til 15. marts klogt

Når du søger info, kan du bruge både ug.dk og uddannelsernes hjemmesider. Du skal sætte dig ind i, hvad netop dit/dine uddannelser kræver i kvote 2.

3. Det er okay at være 100% clueless

Del din tvivl. Tal med dine venner, din familie eller med en vejleder. Det kan være en hjælp, at sætte ord på dine tanker og sige dem højt. 

4. Pas på tunnelsynet – drøm lidt bredere

Har du kun én uddannelse i kikkerten? Tag på eventyr og udforsk flere. Måske kunne der være andre uddannelser, der kunne være et godt match. Søger du flere uddannelser, øger du dine muligheder for at blive optaget!

5. Kom i gang før du får sved på panden

Vi forstår godt, det kan virke overvældende at søge i kvote 2. Der kan være meget at sætte sig ind i. Gør det lidt lettere for dig selv ved at starte i god tid inden den 15. marts.

Ansøgning og optagelse på en videregående uddannelse

Studievalg Danmark Podcast

I Studievalg Danmark har vi vores helt eget podcast-univers, hvor vi debatterer og informerer om alt med relation til uddannelse, job og karriere.

Du vil kunne møde studerende fra forskellige typer af uddannelser. Du får et helt unikt og personligt indblik i, hvordan livet som studerende er og hvilke overvejelser der har ligget til grund for valg af uddannelse. Der er særlig fokus på de studerendes valgproces og motivation for både uddannelse, job og karriere.

Du kan også lytte til små korte Studievalg Danmark Q & A´s om optagelse på en uddannelse. Her vil emner som eksempelvis kvote 2, adgangskrav, plan B og C, motiveret ansøgning, gymnasial supplering og standby-pladser blive gennemgået.

Hvis du ikke har mulighed for at lytte til vores podcast her, kan du også finde vores podcastkanal under Studievalg Danmark på din favorittjeneste. Find den på - SpotifyGOOGLE PODCAST og APPLE PODCAST.

Rigtig god fornøjelse!

Vil du vide mere?

Du kan få mere information om optagelsesregler i kvote 2, dokumentation, frister, fordeling og andet på ug.dk.

Hos Studievalg Danmark kan vi vejlede dig om hvilke kvote 2 kriterier, der er gældende for lige præcis dit uddannelsesønske, og hvad de betyder.

Book samtale

"Jeg blev taget seriøst og lyttet til. Der blev hjulpet præcist med det, jeg havde brug for." - Søren, 25 år

Måske dette er interessant for dig?