Coronaramte planer?

Er rejsen blevet aflyst? Har du mistet dit job og overvejer du karriereskifte? Skal du vinke farvel til sæsonjobbet?

Det er situationer, som mange oplever lige nu, hvor COVID-19 har sat en kæp i hjulet. Et sabbatår du har glædet dig til og planlagt i lang tid med et ønske om nye oplevelser og måske en pause fra bøgerne er nu ikke længere muligt. Og arbejdslivet som du måske eller måske ikke havde taget op til revision er sat på standby.

Hvordan kan Studievalg Danmarks vejledere hjælpe?

I Studievalg Danmark forstår vi, at denne situation kan være forbundet med usikkerhed omkring, hvordan du kommer videre, og det kan rejse mange spørgsmål.

Vi vil gerne hjælpe dig videre. I vores vejledning har vi fokus på at se muligheder og alternative veje. Vi kan ikke fremtrylle mirakler eller komme med svaret på, hvad du skal gøre, men vi kan vejlede dig til at se mulighederne, perspektivere dine forskellige veje og lægge nye planer.

Vejledning hos Studievalg

Book personlig vejledning hos Studievalg Danmark her.

Giv os et kald på 33332000.

Vi træffes også på mail – find vores kontaktoplysninger her.

 

4 tips til dig, der søger ind eller overvejer at søge ind i år

Det er nemt at blive forvirret og usikker på fremtiden, når Corona i den grad har sat Danmark og resten af verden på standby. Der kan være sabbatplaner, der skal revurderes, bekymringer om årets optagelse, og man kan føle sig alene med sine tanker. Det kan synes som den lette løsning at gå i gang med at studere. Men hvad nu hvis alle tænker sådan, og er det i virkeligheden det bedste valg?

Vi har samlet 4 tips nedenfor, der kan hjælpe dig på vej.

1. Tal med en vejleder

Det kan være en hjælp at snakke med din familie eller venner om dine overvejelser, men det kan også være, du har brug for at få udvidet din horisont og et par uvildige ører. Du kan søge inspiration og overblik på ug.dk. Her finder du alle uddannelserne og flere forskellige søgeværktøjer, der både giver dig mulighed for at søge ud fra dine interesser og lave sammenligninger af uddannelserne. 

Vi vil gerne hjælpe dig med at se dine muligheder.

Book vejledning hos Studievalg Danmark her

2. Søg bredt og brug muligheden for flere prioriteter

Historien har vist, at krisetider kan få flere folk til at søge uddannelse. Det er svært at spå om præcis hvilken betydning, det får for årets optagelse og adgangskvotienter, men det bliver endnu vigtigere at søge bredere både geografisk og uddannelsesmæssigt. Jo flere steder og uddannelser du søger, jo større er chancerne for at få en plads.

Søg det, du helst vil ind på, som din 1. prioritet, også selvom chancerne er små. Du har 8 prioriteter, og det kan være fornuftigt at bruge så mange af dem som muligt. Kan en anden studieby være en idé eller måske en beslægtet plan B? Din prioritet har ingen betydning for, om du kommer øverst eller nederst i bunken. Du bliver tilbudt en plads på den højeste prioritet som muligt.

Book vejledning hos Studievalg Danmark her

3. Livet går ikke i stå af at blive studerende

Hvis dine rejseplaner bliver bremset af lukkede grænser, så husk at du på en uddannelse også har mulighed for at rejse. Det kan være udveksling som en del af din uddannelse eller et praktikophold. 

Der kan være både fordele og ulemper ved at søge ind tidligere end planlagt. Livet går ikke i stå af, at man bliver studerende – tværtimod. Forude venter andre fantastiske oplevelser og fællesskaber som studerende. 

Vi vil gerne hjælpe dig med at se på dine muligheder.

Book vejledning hos Studievalg Danmark her

4. Undgå panikløsninger

Uddannelse kan føles som en sikker løsning på arbejdsløshed eller aflyste sabbatplaner. Men du skal have lyst til at gå i gang, og du skal have en gennemtænkt plan og måske også en gennemtænkt plan B. Vi ved stadig ikke, hvordan situationen ser ud inden for det næste års tid, eller hvilke muligheder der bliver for at rejse og få arbejde. Det er ikke sikkert, at det er den rigtige løsning at starte på en uddannelse, bare fordi sabbatåret ikke bliver som forventet. Der kan opstå andre muligheder for job og rejser. 

Book vejledning hos Studievalg Danmark her

Det samme er sket for Viktor

Viktor blev student fra HF i 2018. Han brugte hele sin opsparing, da han var afsted i efteråret som skiinstruktør, og kan ikke finde ufaglært arbejde. Nu overvejer han at supplere matematik op, selvom han egentlig havde opgivet det og ledt efter uddannelser, hvor det ikke var et adgangskrav. Han fik vejledning hos Studievalg Danmark om mulighederne for supplering, så han kan komme i gang med en uddannelse, han virkelig har lyst til.

Book vejledning

Det er den situation, Amalie står i

Amalie blev færdig på HHX i 2019 og var på sit livs rejse til Asien og Australien i foråret, men efter 2 måneder blev rejsen afbrudt grundet Corona. Hun kan ikke komme tilbage til jobbet på restauranten, der er gået konkurs. Hun overvejer at starte på en uddannelse i år, selvom hun egentlig havde planlagt et sabbatår mere, men hun er i tvivl om sit valg og bookede derfor vejledning hos Studievalg Danmark.

Book vejledning

Det samme gør Simon

Simon er STX student fra 2018. Han har arbejdet og tjent gode penge, som skulle bruges på at rejse. Nu er rejsen udskudt på ubestemt tid grundet Corona. Et tredje sabbatår virker ikke umiddelbart interessant, men han vil så gerne ud og se verden, før han binder sig til bøgerne, selvom han samtidig stresser over, at han vil være 28 år før han er færdiguddannet. Han bookede derfor en tid til vejledning hos Studievalg Danmark, for at få mere overblik over sine muligheder.

Book vejledning
Copyright © 2021 Studievalg Danmark - All Rights Reserved