Dit Studievalg

  • >
    Dit Studievalg

Hvem er Studievalg Danmark?

“Jeg gik fra ikke at have nogen anelse til at få et overblik og føle, at jeg har flere muligheder, end jeg selv havde opdaget”
– Mathilde, 20 år

 

Studievalg Danmark er fællesbetegnelsen for syv vejledningscentre fordelt i hele landet. Vi er ca. 80 studie- og karrierevejledere samt ledelse og sekretariat. Vi vejleder om videregående uddannelse, karriere samt efter- og videreuddannelse. Vi tilbyder gratis, uvildig og uafhængig vejledning i hele landet. Formålet med vores vejledning er, at vejledningssøgende opnår lyst, mod og nysgerrighed til at udforske og håndtere overgange og valg af videregående uddannelse og karriere gennem hele livet.

 

Hvem kan få vejledning

Vi tilbyder vejledning til alle, der er på vej mod videregående uddannelse og ønsker vejledning. Vores største målgruppe er unge, der er i gang med eller har afsluttet en ungdomsuddannelse, men vi vejleder også studerende på de videregående uddannelser, voksne på eller uden for arbejdsmarkedet samt voksne, der ønsker karriereskifte eller efter- og videreuddannelse. Vi vejleder også personer med udenlandske eksaminer, der ønsker at studere i Danmark.

Hvad vejleder vi om?

Kort fortalt vejleder vi om videregående uddannelse. Vejledningen kan handle om selve valgprocessen med alt hvad den kan indeholde af tvivl, usikkerhed og ønsker om overblik. Det kan også være konkrete spørgsmål om f.eks. SU, optagelse, supplering af fag, adgangskrav m.m.

Alle emner om uddannelse er vigtige og velkomne, store som små. Det er også helt okay at komme og sige “jeg aner ikke, hvad jeg vil”. Det centrale er nemlig at afklare ønsker, tanker, mål og muligheder. Refleksioner er vigtige elementer i vejledningen og vigtige for udbyttet. I vores vejledning har vi fokus på at se muligheder og alternative veje. Vi kan vejlede til at perspektivere forskellige overvejelser og lægge planer.

Hvor og hvordan foregår vejledningen?

Du kan få personlig vejledning med fysisk fremmøde på en af vores mange adresser. De fleste steder skal du booke tid i forvejen. Find dit lokale center og se, hvornår og hvordan du kan få personlig vejledning. Hvis du går på en ungdomsuddannelse, skal du booke vejledning på din skole.

Vi tilbyder også, at du kan booke telefonvejledning.

Du kan desuden også altid sende os en mail eller ringe til vores hovednummer 3333 2000 hver mandag – torsdag fra 09.00 – 12.00 og 12.30 – 15.00.

Det er helt op til dig, hvordan du ønsker at få vejledning.

Hvordan booker du vejledning

På vores bookingside vælger du, hvor og hvordan du ønsker at få vejledning.

Hvis du klikker på “Book vejledning med fysisk fremmøde”, kan du booke vejledning der, hvor det passer dig.

Hvis du klikker på “Book vejledning på telefonen”, kan du booke en tid, når det passer dig bedst. Du vil blive ringet op af en vejleder i det valgte tidsrum.

Du kan desuden også altid sende os en mail eller ringe til vores hovednummer 3333 2000 hver mandag – torsdag fra 09.00 – 12.00 og 12.30 – 15.00.

Det er helt op til dig, hvordan du ønsker at få vejledning.

Vejledning på ungdomsuddannelserne

Når du går på en ungdomsuddannelse, møder du studie- og karrierevejledere fra Studievalg Danmark. Her tilbyder vi både individuel vejledning og kollektive arrangementer.

Studievalg på ungdomsuddannelserne
Copyright © 2020 Studievalg Danmark - All Rights Reserved