Dit Studievalg

  • >
    Dit Studievalg

Hvem er Studievalg Danmark?

“Jeg gik fra ikke at have nogen anelse til at få et overblik og føle, at jeg har flere muligheder, end jeg selv havde opdaget”
– Mathilde, 20 år

Studievalg Danmark er fællesbetegnelsen for syv vejledningscentre fordelt i hele landet. Vi er ca. 80 studie- og karrierevejledere samt ledelse og sekretariat. Vi vejleder om videregående uddannelse, erhvervsuddannelse, karriere samt efter- og videreuddannelse. Vi vejleder gratis, uvildig og uafhængig i hele landet. Når vi vejleder, er formålet, at vejledningssøgende opnår lyst, mod og nysgerrighed til at udforske og håndtere overgange og valg af videregående uddannelse og karriere gennem hele livet.

Hvem kan få vejledning?

Vi vejleder alle, der er på vej mod videregående uddannelse eller erhvervsuddannelse som ønsker vejledning. Vores største målgruppe er unge, der er i gang med eller har afsluttet en ungdomsuddannelse, men vi vejleder også studerende på de videregående uddannelser, voksne på eller uden for arbejdsmarkedet samt voksne, der ønsker karriereskifte eller efter- og videreuddannelse. Vi vejleder også personer med udenlandske eksaminer, der ønsker at studere i Danmark.

Hvad vejleder vi om?

Kort fortalt vejleder vi om videregående uddannelse og erhvervsuddannelse samt efter- og videreuddannelse. Vi vejleder om selve valgprocessen med alt hvad den kan indeholde af tvivl, usikkerhed og ønsker om overblik. Det kan også være konkrete spørgsmål om f.eks. SU, optagelse, supplering af fag, adgangskrav m.m.

Alle emner om uddannelse er vigtige og velkomne, store som små. Det er også helt okay at komme og sige “jeg aner ikke, hvad jeg vil”. Det centrale er nemlig at afklare ønsker, tanker, mål og muligheder. Refleksioner er vigtige elementer i vejledningen og vigtige for udbyttet. Vejlederne har fokus på at se muligheder og alternative veje. Vi kan vejlede til at perspektivere forskellige overvejelser og lægge planer.

Hvor og hvordan kan jeg få vejledning?

Vi vejleder med fysisk fremmøde på en af vores mange adresser. De fleste steder skal du booke tid i forvejen. Find en adresse nær dig, og se, hvornår og hvordan du kan få personlig vejledning. Hvis du går på en ungdomsuddannelse, skal du booke vejledning på din skole.

Vi opfordrer til, at alle vejledningssøgende til fysisk vejledning, kan fremvise gyldigt Coronapas samt indført krav om mundbind/visir ved fysisk fremmøde til vejledning.

Vi tilbyder telefon- og zoomvejledning på forskellige måder. Har du hurtige og afklarende spørgsmål, kan du ringe på på 3333 2000 hver mandag – torsdag kl. 09.00 – 12.00.

Har du flere spørgsmål, eller er du meget i tvivl om dine muligheder og valg? Book telefon- eller zoomvejledning og blive ringet op eller inviteret til et virtuelt møde. Mandag, onsdag og torsdag fra 12.30 – 15.00 samt tirsdag og torsdag fra 16.30 – 19.00.

Vi tilbyder også, at du kan booke en vejledningssamtale over telefon eller Zoom. Hvis du booker en samtale over Zoom, vil du modtage et Zoom-link, umiddelbart inden din samtale starter. Vær opmærksom på at tjekke dit spam-filter.

Du kan desuden også altid sende os en mail.

Det er helt op til dig, hvordan du ønsker at få vejledning.

Hvordan booker du vejledning?

På vores bookingside vælger du, hvor og hvordan du ønsker at blive vejledt.

Du kan både booke vejledning hos det enkelte center eller booke samtale på telefon eller Zoom.

Du kan desuden også altid sende os en mail eller ringe til os på 3333 2000 hver mandag – torsdag fra 09.00 – 12.00.

Mandag- torsdag fra kl. 12.30 – 15.00 kan du booke vores landsdækkende telefon-/Zoomvejledning.
Hver tirsdag og torsdag har vi også åbent kl. 16.30 – 19.00. Book vejledning her.

Det er helt op til dig, hvordan du ønsker at få vejledning.

Studievalg Danmark på sociale medier

På Facebook og Instagram holder vi dig opdateret med vigtige frister og den nyeste viden om uddannelse og optagelse.

Vi fortæller om vores gratis arrangementer. Du kan følge elever fra uddannelser i hele landet, se hvad der sker i uddannelsesverdenen og få inspiration til DIT uddannelsesvalg.  Vi fortæller også om åbent hus i hele landet og giver inspiration til dine sabbatår.

Følg også vores Facebook grupper om kvote 2 og sabbatår.

Her finder du inspiration fra andre i samme båd.

 

Studievalg Danmarks arrangementer

Vi tilbyder en række arrangementer, hvor vi holder oplæg om bl.a. optagelse.dk, motiveret ansøgning, studieskift og uddannelse i udlandet mv. Nogle af dem er online andre er med fysisk fremøde.

Uanset om du er tilknyttet en ungdomsuddannelse, holder sabbat eller andet, er du meget velkommen.

Husk tilmelding!

Se vores arrangementer her.

Telefon- og zoomvejledning

Vi tilbyder telefon- og zoomvejledning på forskellige måder. Har du hurtige og afklarende spørgsmål, kan du ringe på 3333 2000 hver mandag – torsdag kl. 09.00 – 12.00.

Har du flere spørgsmål, eller er du meget i tvivl om dine muligheder og valg? Book telefon- eller zoomvejledning og blive ringet op eller inviteret til et virtuelt møde. Mandag, onsdag og torsdag fra 12.30 – 15.00 samt tirsdag og torsdag fra 16.30 – 19.00.

Book vejledning her.

Vi vejleder også på ungdomsuddannelserne

Når du går på en ungdomsuddannelse, møder du studie- og karrierevejledere fra Studievalg Danmark. Her tilbyder vi både individuel vejledning og kollektive arrangementer.

Studievalg på ungdomsuddannelserne
Copyright © 2022 Studievalg Danmark - All Rights Reserved